Als Geld je Lief is-Bescherm jezelf en je vermogen tegen een volgende grote crisis!

Haarlemse crisisdeskundige blijft waarschuwen

Vanmiddag werd ik na afloop van mijn lezing tijdens de Haarlemse Prinsjesdaglunch geïnterviewd door Radio Noord-Holland.

In Den Haag halen ze de broekriem aan, in Haarlem zette ze hem juist een gaatje ruimer. Negentig ondernemers en politici lunchten tijdens de Troonrede met elkaar en aten zo geld bij elkaar voor het goede doel.

HaarlemsePrinsjesdaglunchDe opbrengst van de kaartjes voor de Haarlemse Prinsjesdaglunch is bestemd voor Serious Request, dat in december met het glazen huis in december op de Grote Markt neerstrijkt. Dit jaar wordt geld ingezameld voor meisjes en vrouwen die het slachtoffer zijn van sexueel geweld in oorlogsgebieden.

Het doel van de Prinsjesdaglunch was goed, de boodschap van de Haarlemse crisisdeskundige Elmer Hogervorst iets minder goed. Hij schetste het doemscenario dat de crisis nog tot en met 2020 zal aanhouden. En aangezien hij ook één van de eerste was die in 2009 voorspelde dat de huizenmarkt zou instorten, is het een boodschap die serieus genomen moet worden.

In de put
“De afrekening van het op te grote voet leven, komt nog”, is het oordeel van Hogervorst. “70% van de schuld van Nederland bestaat uit rente, en die loopt alleen maar op. En de meest koopkrachtige groep mensen neemt straks met een derde af.”

Uit de put
Maar het is niet een reden om bij de pakken neer te zitten. Hogervorst weet wel een paar maatregelen die iedereen kan toepassen om uit de put te komen.

Kijk voor het interview op de site van RTV Noord-Holland:

http://www.rtvnh.nl/nieuws/150911/Haarlemse+crisisdeskundige+blijft+waarschuwen+

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>