Als Geld je Lief is-Bescherm jezelf en je vermogen tegen een volgende grote crisis!

Wat lezers vinden….

Altijd geweldig als je blij gemaakt wordt met een prachtige recensie van je boek! Rico Brouwer schreef er één op de site van bol.com.

uw-mening-telt

De crisis zo actueel als de krant, in perspectief als geschiedenisboek

Review Deflatie in aantocht

Gemiddelde beoordeling

Klantbeoordeling: 5 van de vijf sterren na 1 review

Pluspunten

  • Heldere uitleg (1)
  • Inspirerend (1)
  • Praktisch toepasbaar (1)

Deel je ervaring met anderen

Schrijf een review


Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren De crisis zo actueel als de krant, in perspectief als geschiedenisboek

RicoBrouwer Ik raad dit product aan
Amsterdam

18 december 2014

In 2007 kocht ik mijn huis, in 2008 spaarde ik bij Icesafe en in 2009 las ik de eerste versie van ‘Deflatie in aantocht’ dat in eerste druk al was geschreven vóór de kredietcrisis. Voor het eerst dat ik iets las over de geschiedenis en achtergronden van de actuele economie. Ik leende dat boek destijds uit aan mijn toenmalige manager, die een nieuw huis wilde kopen. Als Mecking gelijk had .. moest ie dat huis maar liever niet kopen. Eric Mecking was één van de weinigen die het in 2005 bij het rechte eind bleek te hebben gehad over wat er stond te gebeuren met de kredietcrisis.

Zoals dat gaat met uitgeleende boeken zag ik het daarna niet meer terug.

In december 2014 kocht ik het boek opnieuw en nu las ik de 8e volledig herziene druk. In ‘deflatie in aantocht’ wordt eerst de dot-com bubbel in het historisch perspectief van de grote depressie van de jaren ’30 geplaatst. De parallellen tussen toen en nu vloeien volgens de ‘kondratiev golf’ haast in elkaar over. Dan gaat het tempo omhoog; dit is geen gewoon geschiedenisboek. Ik lees de gebeurtenissen uit de kredietcrisis terug als ware het uit de krant. Als een hoofdredactioneel; een feitelijk verslag dat keihard oordeelt over wáár en waarom het misging. De monetaire geschiedenis zo actueel als in de krant en in perspectief als een geschiedenisboek.

Halverwege het boek wordt in begrijpelijke woorden uitgelegd wat bijvoorbeeld Lehman Brothers, Bear Stearns, Icesafe, ABN en DSB deden met Nederland toen ze failliet gingen. Ik wil het boek niet meer neerleggen want wat gebeurde met Griekenland komt vast ook nog. Het lijkt soms haast een thriller.

Mijn toenmalige manager kocht destijds toch zijn huis want; ‘niemand kan de toekomst voorspellen’. Hij raakte niet lang daarna zijn baan kwijt en is inmiddels een aantal jaar werkloos. Niemand kan de toekomst voorspellen maar Mecking en Hogervorst komen wel griezelig dichtbij; ‘Deflatie in aantocht’.

Voor iedereen die zichzelf wil informeren, of je nu een huis wilt kopen of niet. Een must read.

Pluspunten:
Toegankelijk, Inspirerend, Praktisch toepasbaar, Heldere uitleg

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>