Als Geld je Lief is-Bescherm jezelf en je vermogen tegen een volgende grote crisis!

Wat lezers vinden….(II)

Met dank aan lezer Gaengphed die een prachtige recensie postte op bol.com: H.A.A.S.T. is geboden!

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren H.A.A.S.T. is geboden!

Gaengphed Ik raad dit product aan
30-39 jaar | Amsterdam

29 december 2014

Een eerdere druk van dit boek had ik begin vorig jaar aangeschaft. Die versie was geschreven vanuit het tijdperk van vóór de crash van 2007-2008 waarin Elmer en Eric de Nederlandse goegemeente op de hoogte trachten te brengen van het aanstaande debakel. Niemand die hun verhaal voor waar aan had genomen destijds, maar die zich ogenschijnlijk nu wel achter de oren zullen krabben.

Omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar een update van hun visie heb ik dit boek aangeschaft.
Het mooie van deze uitgave is dat ze het verhaal van 2005 verder hebben uitgewerkt, en naast een overduidelijke omschrijving wat er mis ging voor, tijdens en na het financiële drama van 2007-2008, biechten de heren ook nog even fijntjes op hoe zij over de toekomst denken, 2015-2025.
Hierbij kijken ze niet alleen naar technische analyse, maar vooral naar reeds beschikbare kennis : geschiedenis.
Het gebruik hiervan in combinatie met een frisse en objectieve blik op de wereld, een flink portie kennis van economie en messcherpe zinsnedes maakt van dit boek een bijna thrillerachtige roman, waarbij helaas van fictie geen sprake is.

Naast dat dit boek verslag doet van ruim 100 jaar monetaire geschiedenis, hebben de schrijvers er ook nog eens voor gezorgd dat er nog het e.e.a. aan Neerlandsch geschiedenis van op te steken valt! Sterker nog, ik durf zelfs te beweren dat ik door het lezen van dit 333 pagina’s tellende boek méér over de geschiedenis van Nederland heb geleerd dan tijdens de geschiedenislessen op de basisschool en vervolgschool bij elkaar!

Dit boek bevat voldoende stof tot discussie over onze toekomst en met name die van onze kinderen. Het IS de hoogste tijd dat onze regeringsleiders en beleidsmakers eens een keertje om de tafel gaan zitten met niet alleen economen, maar juist met geschiedkundigen:

De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar rijmt altijd een keer.

Dus H.A.A.S.T. u om dit boek te bemachtigen en deel uw kennis met familie, vrienden en kennissen. De tijd dringt! Voor je het weet staat Depressie 2.0 voor de deur van je pas gekochte huis…

Pluspunten:
Toegankelijk, Inspirerend, Praktisch toepasbaar, Heldere uitleg, Verrassend

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>