Als Geld je Lief is-Bescherm jezelf en je vermogen tegen een volgende grote crisis!

Onderonsje met Martin Armstrong

Vanmiddag waren Eric Mecking en ik op de IDFA aanwezig bij de vertoning van de film ‘The Forecaster’.

Martin_Armstrong

De film vertelt het verhaal over Martin Armstrong, die op basis van een zelfontworpen model zeer accurate voorspellingen doet: de crash van 1987, de top van de Nikkei-index in 1989, de olieprijs die naar drie cijfers zou gaan, et cetera. Hoe de CIA de code van zijn model opeist en Armstrong uiteindelijk 11 jaar in de gevangenis belandt zonder een strafbaar feit te hebben gepleegd. De film is zeer de moeite waard. Aansluitend interviewde Eric Smit van Follow The Money Armstrong en na afloop van de bijeenkomst hebben wij nog even met Martin Armstrong van gedachten gewisseld over de ontwikkeling van de economie in de komende jaren. Armstrong was wederom heel duidelijk: we krijgen forse deflatie.

Vanavond in het programma Pauw zal econoom en adjunct-hoofdredacteur van het NRC, Marike Stellinga, die de documentaire voor Pauw bekeek, aangeven wat haar opviel en of we ons echt zorgen moeten maken. Wij vrezen alweer voor het antwoord: Stellinga heeft bij Pauw al vaker laten blijken beperkte beurskennis te hebben en ongetwijfeld zal ze roepen dat we niet direct in paniek moet raken of woorden van gelijke strekking. In paniek raken moet je natuurlijk nooit, maar een goede voorbereiding Рbijvoorbeeld door het lezen van ons boek Рkan geen kwaad.

Wie zelf wil oordelen kan de film met eigen ogen gaan zien: op woensdag 26, donderdag 27 en zaterdag 29 november draait de film nog tijdens de IDFA en er zijn nog kaarten. Zie hier de trailer.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>