Als Geld je Lief is-Bescherm jezelf en je vermogen tegen een volgende grote crisis!

Kamer wil hoorzitting over risico’s deflatie

Een opmerkelijk bericht verscheen vandaag in het nieuws: de Tweede Kamer wil een hoorzitting over de risico’s van deflatie.

TweedeKamer

Henk Nijboer van de PvdA wil weten wat de risico’s zijn. Dat is niet zo moeilijk. Wij zouden zeggen: koop over een paar weken ons boek “Deflatie in aantocht, vijf stappen om de komende crises te overleven”. Voor een paar tientjes bent u helemaal op de hoogte. Dat is aanzienlijk goedkoper dan zo’n sessie in de Tweede Kamer. Afgezien van alle aanwezige Kamerleden, worden er diverse “deskundigen” ingevlogen. We hebben de ‘line up’ voor deze sessie nog niet gezien maar we vrezen dat het waarschijnlijk weer die deskundigen zijn die

1) de hele crisis niet hebben zien aankomen, laat stáán deflatie en/of

2) zullen zeggen dat het allemaal wel mee valt, zeker als we de juiste maatregelen nemen.

Onbegrijpelijk, want toen Eric Mecking in 2005 de eerste druk van Deflatie in aantocht schreef, kreeg hij van de zogenaamde experts te horen dat het onzin was. Deflatie, dat zou er nooit komen. Ook de uiteindelijke uitzendingen rondom Deflatie in aantocht bij Wim Brands’ “Boeken” en in NOVA in 2009 hebben uiteindelijk geen verandering in die houding gebracht. Een economie is niet maakbaar, ook al denken veel politici en (centrale) bankiers van wel. En dus vinden we iedere keer opnieuw het wiel uit. Inmiddels zijn er sinds die uitzendingen alweer ruim vijf jaar verstreken, zit er een hele nieuwe lichting Tweede Kamerleden en is Henk Nijboer de uitzendingen waarschijnlijk inmiddels vergeten als hij ze al gezien heeft.

We hebben er dus even op moeten wachten, maar deflatie lijkt nu toch wel heel dichtbij te komen. De risico’s en gevolgen zijn, zoals gezegd, niet ingewikkeld: een huizenmarkt die verder gaat dalen, meer mensen die daardoor in de problemen komen, een grote schuldencrisis die alle overheden hard gaat raken, banken die wederom dreigen om te vallen, heel veel sociale onrust en zo kunnen we nog wel even verder gaan. Om die reden hebben wij in het boek ook vijf stappen opgenomen opdat u zich kunt beschermen.

Denkt u dat wij, als auteurs van de achtste druk van Deflatie in aantocht, een uitnodiging zullen krijgen? Het zou ons verbazen als het wel zo is.

Wilt u, Henk Nijboer in het bijzonder, zich alvast een beetje inlezen? Download dan gratis het eerste hoofdstuk van ons boek op de site “Als geld je lief is“.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>